The skin we love to live in...(leather dream)

The skin we love to live in...(leather dream)

Δυναμικό, δελεαστικό, δεσποτικό, διαχρονικό δέρμα! Εξαίσιο εύρημα που σίγουρα υπάρχει έστω ένα στην γκαρνταρόμπα του καθενός από εμάς σε κάποια μορφή του. Η φύση του αποπνέει αέρα ανατροπής και αγριότητας, όμως συνάμα είναι αισθησιακό με ένα pinch φετιχισμού. Το δερμάτινο ύφος ήταν, είναι επίκαιρο και θα συνεχίσει να είναι ακόμη και σε 100 χρόνια από τώρα. Θέλει αποφασιστικότητα για να το φορέσεις και αυτοπεποίθηση για να το υποστηρίξεις.

 

Το συγκεκριμένο υλικό κρύβει μακρά ιστορία και απλώνει τις ρίζες του πίσω στην εποχή των Ινδιάνων και τηςς Άγριας Δύσης. Οι φυλές των Ιθαγενών, ύστερα από το κυνήγι για την επιβίωση, συνήθιζαν να χρησιμοποιούν το τομάρι της λείας τους όχι μόνο για πρακτικό, αλλά και για συμβολικό σκοπό. Θεωρούσαν λοιπόν ότι φορώντας το, αποκτούσαν τη δύναμη του ίδιου του ζώου, πάντα βέβαια με σεβσμό προς αυτό. Την ίδια περίοδο οι κατακτητές τους, γνωστοί και ως καουμπόηδες, μιμήθηκαν την τενική, εισάγωντας το δέρμα στην ένδυση είτε σε ολόκληρο παντελόνι ή κομμάτια αυτού στην εσωτερική πλευρά που τους εξυπηρετούσαν στις ατελείωτες ώρες ίππευσης των αλόγων.

 

Φυσικά, το Western look δεν άργησε να εισχωρήσει στη μεγάλη οθόνη και τα fashion icons του Holywood έκαναν το δερμάτινο, σύμβολο της νεανικής επανάστασης. Ο Elvis Presley, ως μεγάλος οπαδός του, γίνεται η αφορμή να αγαπηθεί το συγκεκριμένο υλικό όλο και περισσότερο, αλλά και η απόδοση αυτού ως χαρακτηριστικό ροκ κομμάτι δεν είναι τυχαία αφού οι σπουδαίοι καλλιτέχνες και σταρ του μουσικού αυτού είδους το υιοθετούν στις δημόσιες εμφανίσεις τους, κάνοντας του fans να παραληρούν. Εννοείται πως και οι γυναικείες φιγούρες της ριζοσπαστικής μουσικής σκηνής το δοκιμάζουν και το ακολουθούν πιστά, ανοίγοντας το δρόμο του δερμάτινου παραδείσου στο υπόλοιπο πλήθος.

Στα 80's το δερμάτινο outfit αποθεώνεται με την punk κουλτούρα να είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του, που επηρεάζει σημαντικά το στύλ της εποχής. Η Vivienne Westwood και ο οίκος της γίνεται ο σύγχρονος ναός λατρείας της προαναφερθείσας τάσης. Το 1990, μια ούτως η άλλως ρηξικέλευθη περίοδο στο χώρο της μόδας, το δερμάτινο γίνεται σχεδόν mainstream και κυκλοφορεί στις μεγάλες πασαρέλες με τα sypermodels να το επιδεικνύουν με χάρη και δυναμισμό και όλος ο κόσμος θέλει να το κάνει δικό του.

 


Ο φετινός χειμώνας συνεχίζει να φωτίζει τα δερμάτινα συνολάκια, είτε είναι το κλασσικό δερμάτινο παντελόνι ή καμπαρντίνα, είτε κάτι λιγότερο σύνηθες όπως ένα δερμάτινο πουκάμισο. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι επιλογές φίνονται ατελείωτες που ξεφεύγουν πλέον από τις γνώριμες απορώσεις. Ρομαντικό dusty pink, έντονο βεραμάν, σοφιστικέ greige, sexy red ή all time classic μαύρο. Οι διαθέσεις είναι πολλές χωρίς την προυπόθεση του να είσαι απαραίτητα το rock κορίτσι που συνοδεύει τη φήμη αυτής της τάσης.

 

Για cosy καθημερινές εμφανίσεις αλλά με μια δόση τόλμης, προτίμησε να "σπάσεις" την αγριότητα του δερμάτινου με ένα χουχουλιάρικο oversized πουλόβερ σε ότι χρώμα διαθέτεις ή σου αρέσει.

Ένα πουκάμισο ή μια elegant μονόχρωμη μπλούζα με έντονους ώμους σε συνδυασμό με μια δερμάτινη πένσιλ φούστα ή ένα κομψό ζιπ κιλότ θα αποτελέσει το ιδανικό office look με δυναμικό χαρακτήρα για πιο επαγγελματικές περιστάσεις.

Βρίσκεσαι σε μια πιο sexy και παιχνιδιάρικη διάθεση? Φαντάσου το δερμάτινο παντελόνι με ένα στενό bustier ή μια εντυπωσιακή δερμάτινη καμπαρντίνα με ένα
ντελικάτο, σε απαλές υφές φόρεμα να το συνοδεύει από μέσα. Αυτή η αντίθεση θα απογειώσει το γυναικείο σου σεξαπίλ. Τέλος, εάν είσαι rock τυπάκι και σου αρέσει να το τονίζεις με την εμφάνισή σου, κάνε τη διαφορά με ένα total leather outfit, προτιμώντας παρόμοιες αποχρώσεις μεταξύ τους κι να δώσεις το contrast με τα παπούτσια ή τα αξεσουάρ. Επίσης, ενα biker leather jacket με τζιν και αρβυλάκι είναι μια κλασσική αλλά πολυαγαπημένη ροκ επιλογή.

Δίνουμε έμφαση στην εναλλακτική λύση του leather, δηλαδή την δερματίνη ή άλλες οικολογικές επιλογές του fauxx skin με σεβασμό στα ζώα.

Shades of blue
Shades of blue
Μπλε || Το χρώμα των ωκεανών και του ουρανού